سازمان سوره ايميل اخبار سينمايي جشنواره سينما صفحه اصلي
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز
 

 فيلم فجر- دوره سي و هفتم(۱۳۹۷)

بيانيه هيأت داوران :
1. رشد چشمگير فني و صنعتي در سينماي ايران، يکي از بارزترين نمودهاي جشنواره امسال است، آن‌سان که انتخاب برترين‌ها از ميان گزينه‌هاي متعدد، فرايندي دشوار و بحث‌برانگيز و البته خرسندي بخش براي هيات داوران بود.
2. تنوع گونه‌ها و لحن‌ها و سبک‌هاي مختلف سينمايي، ويژگي ديگر فيلم‌هاي جشنواره امسال است. توجه سينماگران به ژانرهاي مختلف جنگي، کمدي، پليسي، فانتزي، تخيلي، ملودرام، نوار، تريلر، معمايي و نيز لحن‌هاي اجتماعي، خانوادگي و شاعرانه، غناي موضوعي فيلم‌هاي امسال و فاصله‌شان را از قالب‌هاي يکسان دوران گذشته نويد مي‌دهد.
3. مدت‌هاي مديد است که قاب سينماي ايران، به دلايل مختلف، گرفتار فضاهاي محدود و بسته و عمدتاً آپارتماني معطوف به مشاجره‌هاي خانوادگي شده است. باعث خوشنودي است که عوامل فيلم‌هاي امسال، اين قاب محدود را شکستند و دوربين خود را به محيط‌هاي باز معابر و خيابان‌ها و جاده‌ها و دشت‌ها و شهرهاي مخلتف کشور بردند تا گستره‌هاي وسيع و پس‌زمينه‌هاي عريض و تنوع چشم‌اندازها، قابي در خور نام و هويت سينما پيدا کنند.
4. تاريخ، عرصه دشوار و ناپيداي سينماي ايران است. تلاش سينماگران در جشنواره جاري، براي نقب زدن به لايه‌هاي زيرين اين فضاي پرمخاطره و حساسيت‌برانگيز، چه تاريخ جنگ تحميلي هشت ساله که در برگيرنده حماسه دفاع شهيدان و ايثارگران و آزادگان بي‌ادعا است، و چه تاريخ معاصر صدساله که بحبوحه‌اي از پيروزي‌ها و شکست‌ها و مقاومت‌ها و رادمردي‌ها و پهلواني‌ها است، تحسيني در خور مي‌طلبد.
5. موقعيت‌شناسي سينماگران در درک روح زمانه و نيازسنجي‌هاي روزگار ما، از ديگر نکته‌هاي پرتامل جشنواره امسال است. چه آن سينماگري که گوهر ناب آرامش و مسالمت را در فضاي عصبيت‌زده کنوني مي‌جويد و چه آن ديگري که با يادآوري تهديدهاي گذشته و حال جزم‌انديشان پيراموني، بر دفاع از پيکره وحدت ملي تاکيد مي‌کند. 6. فيلمنامه، همچنان چشم اسفنديار سينماي ما است. انسجام روايي، آغازبندي و پايان‌بخشي منطقي، ضرباهنگ روايت، توجه به عمق و باورپذير بودن انگيزه‌هاي رفتاري و موقعيتي شخصيت‌ها، و حل شدن ايده و درونمايه در تاروپود دراماتيک داستان بايسته‌هاي کمتر ديده‌شده اين عرصه است. 7. جشنواره امسال نشان داد که سينماي ايران، بضاعتي در خور دارد و در نگاهي واقع‌بينانه و نه کمال‌گرايانه و خيالي، درصدآثار برترش به ديگر آثار، چيزي کم از درصد آثار برتر جشنواره‌هاي معتبر جهاني ندارد. اين ظرفيت را پاس بداريم و با افراط و تفريط‌هاي بي‌جا در حسن‌جويي زياده از حد و عيب‌جويي گشاده از وسعت، تضييعش نکنيم.
8. نزد هيات داوران، جز سنجه‌هاي سينمايي، معيار ديگري براي ارزيابي فيلم‌ها ملاک نبود. تقسيم‌بندي‌هاي جعلي و نادرستي که در برخي محافل عمدتاً موج‌سوار و جناحي براي فيلم‌ها و سينماگران مطرح مي‌شود. جز ايجاد انشقاق براي سينماي کشور، کارکرد ديگري ندارد. همه سينماگران کشور، فرزندان اين خاک و ديارند و هر فيلمي که طبق قوانين جاري، به بخش مسابقه راه يافته است، اثري مجاز و محترم است و سهمي برابر با ديرگي براي ارزيابي عادلانه دارد. ساحت داوري، منزه از تاثيرپذيري از سهم‌خواهي‌هاي محفلي و داد و ستدهاي جناحي است.
9. چه به عنوان نتايج داوري جشنواره در اعلام نام نامزدها و برگزيدگان مطرح مي‌شود، برايند و معدل بينش و داشن و شعور و ذائقه و تجربه سينمايي هفت نفر اعضاي هيات داوران است. بديهي است که در صورت داوري ديگران با کم و کيفي متفاوت، رقم خوردن نتايجي ديگر امکان داشت. داوري دو سو دارد، يکي سو آنچه داوري مي‌شود و سوي ديگر خود داوران که با انتخاب‌هاي خود، خويشتن را در معرض قضاوت ديگران قرار مي‌دهند. اميدواريم داوري ما، در انطباق نسبي با خرد و وجدان جامعه هنري و هنردوست باشد.»
    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com