سازمان سوره ايميل اخبار سينمايي جشنواره سينما صفحه اصلي
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز
 

 فيلم عاشورايي (سپيد) ـ دوره اول(۱۳۸۵)

بيانيه هيأت داوران :
جشنواره فيلم عاشورايي، براي اولين بار، با تكيه به فرهنگ عاشورايي اولين گام خود را برداشته است، اين گام هر چند در ابتداي راه است اما دورنمايش رسيدن به تصويري است جاندار، با هويت و حماسه اي از كربلا و عاشوراي حسين و كربلاي ايران.
و براي دستيابي به چنين تصويري در سينما، راه طولاني و سختي در پيش است راهي كه از همين امروز، با يادگيري فن، آموزش و تحقيق و با پيوند با مردم آغاز بايد شود و بي انقطاع ادامه يابد، تا شايسته عنوان و بار عاشورايي باشد.
هيأت داوران ضمن تشكر از ستاد جوان و خودجوش اين جشنواره و حاميان اين حرمت فرهنگي، كه بستري را فراهم آورد تا بعد از سالها، فيلم هايي كه با مضامين عاشورايي ساخته شده گردآوري و در معرض نمايش گذاشته شود و ملاكي باشد براي ارزيابي همه تلاش هاي اين سالها.
در جمع بندي آثار ارائه شده در بخش مسابقه چند نكته را حائز اهميت دانست كه راحت با فيلمسازان و مسئولين و علاقمندان هنر تصويري عاشورا در ميان نهد.
1ـ هيأت داوران ضمن ارج نهادن به تلاش فيلمسازان و هنرمندان گرامي براي به تصوير كشيدن گوشه ها و زواياي تاريخي، حماسي، مذهب، عميقاً اعتقاد دارد كه بازيابي چهره زيباي دين در متن زندگي مدرن مي بايد جان مايه اصلي كوشش هاي هنرمندانه براي خلق آثار قرار گيرد.
2ـ پاسخگويي به نيازهاي جامعه جواني كه در معرض انواع بيشماري از سرگرمي ها و توليدات شبه فرهنگي و شبه هنري قرار دادر ايجاب مي كند تا معرفت دين نه به عنوان عنصري مجرد و تزييني كه تنها در گم گوشه هاي تاريخ قابل بازيابي است، بلكه به مثابه چشمه اي جوشان در متن زندگي روزمره كه همچنان جان تشنگان را سيراب مي كند، معرفي شود. زنان و مرداني كه از نور معرفت به ويژه معرفت عاشورايي روشن يافته اند، اينجا و اكنون در ميان ما زندگي مي كنند. آنها شناسه هاي هويت ملي و مذهبي مايند كه مي بايست در ميان آثار نمايشي خوش بنشينند و جان هاي شيفته را به سوي خود فراخوانند.
3ـ در عمده آثار ارائه شده به بخش مسابقه جشنواره در بخش هاي مختلف، اثرها از ضعف در اجرا، عدم تحقيق و كليشه سازي رنج مي برند، نگاه نو و وارد ساختن انگاره هاي جديد به فرهنگ عمومي و فرهنگ ديني در فيلم ها ديده نمي شود و براي اين دو مهم، كارزار فرهنگي، نقد و تحليل و آموزش، تحقيق لازم است.
فيلم عاشورايي ما بايد با هويت ايراني پيوند خورده و از هنرهاي سنتي ايران و ادبيات و شعر ما بهره جويند.
4ـ انتخاب مضامين و موضوع هاي ديني و در اينجا مشخصاً عاشورايي براي ساخت يك اثر مؤثر تصويري ابداً كافي نيست بلكه اين مضامين مي بايستي با فرم و اجراي مناسب ارائه شود و گرنه مضامين ارزشي، فاقد اثرگذاري خواهند بود و براي اين مهم، نياز به يادگيري جدي مديوم سينما داريم و پيوند مدام با مردم و فرهنگ والايشان.
5ـ توسعه واقعي و همه جانبه و پايدار در آثار عاشورايي زماني محقق مي يابد كه بخش خصوصي نيز در عرصه توليد و توزيع آثار مختلف از جمله سينمايي، كوتاه و مستند نقش و مسئوليت بيشتري داشته باشد. دلايل و مشكلات حضور كمرنگ بخش خصوصي قابل مطالعه است.
تمركز دولت و حمايت او با حضور شاداب و سرزنده بخش خصوصي در زمينه توليد آثار سينمايي، مستند، كوتاه مي تواند سينماي ايران را در مقابل مشكلات و سختي ها بيمه نمايد و  شاهد ساخت آثاري فاخر در عرصه سينما با مضامين عاشورايي باشيم.
و اين نكته را يادآور مي شويم كه توسعه فيلمسازي بخصوص در سينما نيازمند سرمايه گذاري و تضمين بازگشت سرمايه است، اينك بخش خصوصي در اين حوزه جاي مطمئن در اقتصاد بازار و برنامه ريزي هاي استراتژيك ندارد از اين رو پژوهش هاي كاربردي كه بتواند به برنامه تبديل شود در اين عرصه يك نياز فوري است.
6ـ هيأت داوران ضمن تشكر از سازمان صداوسيما به خاطر ايجاد بسترهاي مناسب در حمايت از توليد آثار فيلم هاي كوتاه، مستند و نماهنگ اين نكته را يادآور مي شود كه ارگان هاي ديگر نيز مثل وزارت ارشاد، حوزه هنري، سازمان تبليغات اسلامي و حتي شهرداري تهران نيز بايد تلاش مصاعف كنند تا در راستاي توليد فيلم هاي عاشورايي به خصوص عرصه سينما گام هاي مؤثرتري برداشته شود تا در سال هاي آينده شاهد جاي خالي اينگونه از آثار برگزيده سينما نباشيم.
7ـ هيأت داوران از فيلمسازان مضامين ديني به خصوص عاشورايي ما خواهد كيفيت بصري و پژوهشي آثار خود را ارتقاء بخشيده و با نوآوري و يا تحقق در دستاوردها و استانداردهاي جهاني، پيام آور زيبايي و معاني ژرف آثار عاشورايي باشند.
در پايان هيأت داوران ضمن تشكر و قدرداني از كليه فيلمسازان و دست اندركاران اين جشنواره به جد معتقد است كه براي جشنواره دوم عاشورايي، از همين امروز بايد اقدام كرد تا قدمي به آرمان ها نزديك تر شد.
    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com