سازمان سوره ايميل اخبار سينمايي جشنواره سينما صفحه اصلي
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز
 

 بين المللي فيلم رشد ـ دوره سي ام(۱۳۷۹)

بيانيه هيأت داوران :
انتخاب: برگزيدن، بيرون كشيدن چيزي از ميان چيزهاي ديگر (فرهنگ فارسي عميد)
بديهي است بنظر مي سد كه بيرون كشيدن و يا برگزيدن چيزي از ميان چيزهايي كه حداقل از يك نوع، يا يك جنس و يا يك گروه باشند در اينجا مدنظر است اما انتخاب فيلم براي جشنواره فراگيري مانند رشد كه هم فيلم علمي، هم آموزشي و هم تربيتي مي پذيرد و فيلم ها مي توانند داستاني، مستند، انيميشن و يا آوانما باشند و به لحاظ زمان (كوتاه، نيمه بلند و بلند سينمايي) و تعداد آثار ارسالي نيز محدوديتي وجود ندارد. هيأت انتخاب را با مجموعه بسيار متنوعي از فيلم هاي ايراني و خارجي كه براي طيف وسيعي از مخاطبان توليد شده بود (از كودكان گرفته تا اوليا و مربيان) روبرو كرد كه بايد گزينش و انتخاب را از ميان چيزهايي انجام دهد كه تنها در رسانه فيلم بودن هم جنس اند. البته قابل توجه است كه حتي در اين مورد نيز با اندكي اغماض (فيلم و ويدئو) را هم جنس انگاشته ام كه يقيناً اين خود جاي سؤال دارد. بنابراين ملاك هاي انتخاب نمي توانست از پيش تعيين شده و مدون باشد چرا كه پس از بازبيني بسياري از فيلم ها نقص تعاريف رايج از فيلم آموزشي و يا تربيتي كاملاً بروز و هيأت را با ترديدهاي اساسي روبرو مي كرد. در چنين شرايطي و پس از گذشت چند جلسه هيأت به ملاك هاي نانوشته اي رسيد كه بيشتر بر محورهاي زير استوار بود:
1ـ آنچه كه مورد تأكيد دبير جشنواره بود قدرت فيلم در برقراري ارتباط با مخاطب بود. بنحوي كه فيلم علمي و آموزشي بتواند دانش آموز را جلب كند و سپس مضموني را به او انتقال دهد. با اين نگاه بسياري از فيلم هاي VHS خانگي و يا بعبارت بهتر آماتوري از گردونه رقابت حذف شدند كه البته كيفيت نازل فني آنها نيز در رأي هيأت بي تأثير نبود. از ميان خيل همين فيلم ها نيز آثاري بودند كه نه تنها به جشنواره راه پيدا كردند بلكه در بخش مسابقه نيز پذيرفته شدند كه بايد از آنها بعنوان كشف جشنواره ياد كرد و اميدوارم مورد توجه داوران نيز قرار گيرند.
2ـ اثر از محتوي و ساختار قابل قبولي برخوردار باشد، كه در اين صورت به بخش جنبي راه مي يافت و اگر از نظر انتخاب مضمون و يا شيوه هاي ساختاري از ارزش هاي علمي و يا هنري خاصي برخوردار باشد و بعبارت ديگر بديع و نوآور باشد كه در اين صورت به بخش مسابقه راه پيدا مي كرد، كه اين چنين هم شده است. بايد يادآوري كنم كه براي جبران نقصان تعاريف و تكميل ملاك هاي نانوشته لازم بود تركيب هيأت كاملاً علمي بوده تا با روح جشنواره آشنا و انتخابي هم راستا داشته باشند. كه خوشبختانه نه تنها چنين شد بلكه براي اخذ پروانه نمايش غيرمكتوب از نماينده اداره كل نظارت و ارزشيابي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و جهت حفظ حقوق جوانان اين مخاطبين واقعي جشنواره از نماينده سازمان ملي جوانان نيز دعوت بعمل آمد تا تركيب هيأت را تكميل كنند. حدود پانصد فيلم در مدت بيست روز بازبيني شد. ابتدا قرار بر اين شد كه به مناسبت سي امين دوره جشنواره، سي فيلم در هر يك از بخش هاي جشنواره پذيرفته شوند ولي در جمع بندي نظرات هيأت و با توجه به كيفيت آثار ارائه شده اين محدوديت دوام نياورد و فهرست نهايي اين اجازه را به هيأت نمي داد كه به آساني فيلمي را از بخش مسابقه خارج نمايد. براستي كه سينماي ايران «رشد» كرده است.

حسن بهرام زاده

    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com