جستجو در پايگاه داده براساس
بگرد
جستجوی پيشرفته | راهنما
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز


 بين المللي فيلم فجر (چهل و دوم)(۱۴۰۲)

 توضيحات : 
اختتاميه چهل و دومين جشنواره فيلم فجر با اعلام برگزيدگان بخش ملي و بين الملل در برج ميلاد تهران برگزار شد.
به گزارش ستاد خبري چهل و دومين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر، آيين اختتاميه چهل و دومين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر عصر يکشنبه 22 بهمن ماه، با حضور صاحبان آثار، سينماگران، مديران و اهالي رسانه در سالن همايش‌هاي برج ميلاد برگزار شد.
اين مراسم با پخش سرود جمهوري اسلامي ايراني و قرائت آياتي از قرآن کريم آغاز شد.
پس از آن کليپي از فيلم‌هاي ماندگار سينماي ايران که توسط هوش مصنوعي ساخته شده بود، براي حاضران پخش شد‌.
سپس محمدرضا شهيدي‌فرد مجري آيين اختتاحيه روي سن آمد و گفت: حلول ماه مبارک شعبان را تبريک مي‌گويم‌؛ ماهي که جان‌هاي ما با اين همه ولادت تازه مي‌شود و زمين و زمان در شعف و سرور هستند. همه اين ولادت‌ها بر همه مبارک باشد.
وي ضمن خوش‌آمد گويي به همه حاضران در سالن بيان کرد: امسال يکي از پرشورترين دوره‌هاي جشنواره فيلم فجر را گذرانديم و حالا به آيين اختتاميه اين رويداد رسيده‌ايم. انشالله که شب خوبي باشد و به همه خوش بگذرد. امروز چهل‌وپنجمين جشن سالگرد جمهوري اسلامي است و ما همچنان پاي عهد و پيمان خودمان ايستاده‌ايم. با هم مروري داريم بر خاطره انگيزترين روزهاي بهمن سال 57.
در ادامه کليپي از تصاوير خاطره‌انگيز بهمن 1357 پخش شد.
مجري برنامه مطرح کرد: طي 10 روز گذشته سينماهاي متعددي در ايران 33 فيلم‌ حاضر در اين جشنواره را به نمايش گذاشتند. در برج ميلاد نيز فيلم‌هاي بخش ملي و بين‌الملل اکران شدند. رسانه‌هاي ما پرشورتر از هميشه اين رويداد را دنبال مي‌کردند. يک اتفاق شورانگيز ديگر پخش مسابقات فوتبال تيم‌ ملي ايران در همين سالن بود.
شهيدي‌فرد ادامه داد: اين جشنواره با اين وسعت که فيلمسازاني از 70 کشور در آن حضور داشتند، حاميان مالي هم داشت. در ابتداي اين مراسم از حامي اصلي جشنواره يعني بانک ملي ايران ياد مي‌کنم.
در ادامه صحبت‌هاي شهيدي‌فرد، ويديويي از بانک ملي ايران (اسپانسر جشنواره) پخش شد.
شهيدي‌فرد تصريح کرد: اميدواريم همچنان نهادهاي مالي کشور در قبال فرهنگ و هنر اين سرزمين فعال عمل کنند. يک گروه مفصل طي حداقل 7_8 ماه گذشته مشغول بودند تا ما امروز به آيين اختتاميه جشنواره فيلم فجر برسيم. اين گروه مفصل تحت هدايت يکي از تهيه‌کنندگان باانگيزه ايران کار خودشان را انجام مي دادند. اين جوان پرشور مجتبي اميني است که از ايشان دعوت مي‌کنم تا گزارشي از جشنواره اين دوره براي ما ارايه کنند.
مجتبي اميني با حضور روي سن برج ميلاد، متني را به شرح زير قرائت کرد:
"مهمانان عزيز و هنرمندان گرامي سلام و خير مقدم عرض مي‌کنم.
فرارسيدن سالروز پيروزي انقلاب اسلامي را تبريک مي‌گويم و در آغاز سخنانم ياد و خاطره شهداي حادثه تروريستي کرمان و شهداي مظلوم غزه را گرامي مي‌دارم.
به پايان ده روز خاطره انگيز و پر شور رسيديم و پرونده چهل و دومين جشنواره فيلم فجر بسته شد. پيش از آغاز مراسم اختتاميه، از مسيري سخن مي‌گويم که در کنار شما طي کرديم. در بخش ملي، در رقابتي نفسگير و پر تب و تاب، 33 فيلم اکران شد. با حضور سينماگران و نمايندگان رسانه‌ها، نشست هاي نقد و بررسي پرچالشي داشتيم و بازار انتقاد و گاه گلايه، گرم بود. در بخش نگاه نو، که يکي از جذاب‌ترين بخش‌هاي هر دوره و محل ظهور و بروز سينماگران جوان است، آثاري روي پرده رفت که اميدوارکننده و نويدبخش حضور نسل جوان است. توجه به بخش نگاه نو در اين دوره، به دليل افزايش توليد فيلم‌هاي اول بود، آثاري که همه آنها بخت حضور در جشنواره را نداشتند، اما سعي کرديم در حد توان، زمينه ديده شدنشان در مهمترين رويداد سينمايي ايران را فراهم کنيم.
مفتخرم که جشنواره امسال، تصويري از قهرمانان ملي‌مان، شهيدان بزرگوار، احمد کاظمي، علي اکبر شيرودي و مهدي زين الدين به يادگار گذاشت و خاطرات سال‌هاي حماسه را زنده کرد. هر روز ِجشنواره ي چهل و دوم را به ياد هنرمندانِ عزيزِ از دست رفته، نامگذاري کرديم و به بزرگاني اداي احترام کرديم که نامشان با تاريخ سينماي انقلاب اسلامي گره خورده است.
گمان مي‌کنم در زمينه توليد محتوا و توجه به مضامين ملي و استراتژيک و تمرکز بر سينماي پرمخاطب، در جشنواره امسال به تعادل رسيده‌ايم و مي‌توانيم اين تنوع و تکثر و گوناگوني را امتيازي بزرگ براي جشنواره بدانيم. برگزاري اکران هاي پرشور در استان ها و سالن هاي مملو از جمعيت اين چشم انداز را مقابل ديدگانمان جان بخشيد، که اکران سال پيش رو، گرم و پررونق باشد.
تمرکز دوستان و همراهان رسانه‌اي، در خبرگزاري‌ها، روزنامه‌ها و شبکه هاي راديويي و تلويزيوني براي پوشش رخدادها و آثار جشنواره امسال، کم نظير بود. بر خود واجب مي‌دانم از اين همدلي و همراهي تشکر کنم. اميدوارم شور و حال جشنواره، در اکران 1403 جاري باشد.
در بخش بين الملل اين دوره، حضور مهمانان، فيلمسازان، اساتيد و داوران محترم به بهتر برگزار شدن اين بخش انجاميد. علاوه بر نمايش فيلم و برگزاري بازار، نشست هاي تخصصي با حضور اين دوستان، بر پا شد و مورد توجه قرار گرفت.
در کنار اين عزيزان، دوستاني از هيات‌هاي بلند پايه سياسي در ايام جشنواره در کنارمان بودند و به ايده گسترش روابط بين‌المللي در سينماي ايران، جامعه عمل پوشاندند. اين تعامل و برنامه‌هاي مشترک براي آينده سينماي منطقه را مغتنم مي دانيم و براي تحقق آن مي کوشيم.
چهل و دومين جشنواره بين المللي فيلم فجر، با همراهي گروهي بزرگ از فعالان حوزه هاي مختلف فرهنگي، مديريتي و رسانه‌اي، به پايان راه خود رسيد. خاطرات باشکوه اين دوره جشنواره، تجربه‌اي گرانقدر براي همه ما و سينماي ايران است. از همراهان جشنواره در هيات هاي انتخاب و داوري که مسئوليتي دشوار را بر عهده گرفتند و خستگي ناپذير و حرفه‌اي و منصفانه فيلم ديدند تشکر مي‌کنم، از داوران محترم بخش بين الملل و همچنين از دوستانم در ستاد برگزاري اين رويداد که ماهها براي بهتر برگزار شدن جشنواره تلاش کردند، سپاسگزارم. براي خانواده محترم سينماي ايران که در اين ده روز، کنار ما بودند، آرزوي سعادت و سربلندي دارم. اميني در پايان سخنان خود از حاميان اين دوره از جشنواره، بانک ملي و روبيکا قدرداني کرد و گفت: به لطف بانک سينا سه هزار تسهيل خريد کالا به اهالي رسانه داده شده است. اين بانک قبول زحمت کرد و به خانواده شهدا و اهالي سينما نيز 6 هزار تسهيل خريد کالا خواهد داد. در پايان آرزوي سلامتي، نشاط و سلامت براي همگي شما از خداوند منان مسالت مي‌نمايم."
پس از صحبت‌هاي مجتبي اميني دبير جشنواره فيلم فجر 42، کليپ تصويري گزارش دبيرخانه ملي پخش شد.
در ادامه شهيدي‌فرد عنوان کرد: اهداي جوايز را با برگزيدگان بخش بين‌الملل آغاز مي‌کنيم. فيلم‌هايي از 70 کشور جهان در جشنواره فيلم فجر به نمايش درآمدند. در همين سالن روساي سازمان سينمايي از 7 کشور منطقه حضور دارند. همچنين هنرمندان و کارگردانان و کارشناسان سينما در يک هفته گذشته در ايران بودند. بخش بين‌‌الملل جشنواره در 4 بخش فيلم‌ها را به داوري گذاشت و اولين بخشي که امشب برگزيدگان خود را خواهد شناخت، بخش بين‌الاديان است.
سپس کليپي از فيلم‌هاي اين بخش در ادامه پخش شد و از عبدالستار يارار، علي حنون و بهمن حبشي داورهاي بخش بين‌المذاهب دعوت به عمل آمد تا براي اهداي جايزه اين بخش روي سن بيايند‌.
ديپلم افتخار بهترين فيلم اين بخش به محمود کلاري براي فيلم "تابستان همان سال" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين فيلم اين بخش به داريوش ياري براي فيلم "شور عاشقي" اهدا شد.
در ادامه مجري برنامه در راستاي همدردي با مردم غزه گفت: بگذاريد براي چند دقيقه‌اي درباره يک اتفاق حيرت‌انگيز صحبت کنيم. در سرزميني که خيلي از ما دور نيست، در يک گوشه جهان بيش از 4 ماه شاهد يکي از بزرگ‌ترين فجايع بشري هستند.
سپس صحبت‌هاي مجري کليپي از مردم غزه و اين فاجعه بشري پخش شد.
شهيدي‌فرد گفت: ما هم براي آزادي فلسطين سال‌هاست که تلاش مي‌کنيم و پس از سال 57 اهتمام جدي مردم ايران براي آزادي مردم فلسطين است. بيش از 4 ماه است که بيشتر از 28 هزار جان بي‌گناه به خاک کشيده شده‌اند. اين مساله نشانه مسلم نسل‌کشي و اشغالگري است. اداي احترام مي‌کنيم به همه شهداي فلسطين در ماه اخير. دبيرخانه جشنواره 42 به همين دليل بخش مقاومت را به نام فلسطين روح و دم نام‌گذاري کرده است.
در ادامه شادي زيدان و وليد الدرويش داوران بخش مقاومت روي سن آمدند.
ديپلم افتخار اين بخش به محمدحسين حقيقت براي فيلم "پرواز 175" اهدا شد.
همچنين سيمرغ بلورين اين بخش به خيرالله تقياني‌پور براي فيلم "قلب رقه" اهدا شد.
محمدحسين حقيقت پس از دريافت جايزه خود گفت: هر خيري به زندگي من برسد؛ قطعا از دعاي خير پدر و مادرم است. هميشه در فيلم‌ها وقتي يکي از همکاران اشتباهي مرتکب شود، پدرم به آن‌ها تذکر مي‌دهد و اين استدلال را دارد که هر کسي ممکن است اشتباه کند اما ما بايد مصحلت کل فيلم را درنظر بگيريم. عزيزان من به عنوان‌ فرزند کوچک سينما مي‌گويم که با هر سليقه و گرايشي بايد بمانيم پاي هرچيزي که هستيم و اين اشتباهات را به فراموشي بسپاريم.
در ادامه کليپي از بخش جلوه‌گاه شرق در بخش بين‌الملل جشنواره امسال پخش شد.
سلمي مصري، احمد مجتبي زمال، کاتسومي ياناگي جيما، عزيز ژامباکيوو و ابوالقاسم طالبي از جمله داوران مسابقه آسيا بخش جلوه‌گاه شرق براي اهداي جوايز روي سن آمدند.
در ادامه بخش‌هايي از فيلم "بازمانده" با بازي سلمي مصري براي حاضران پخش شد.
جوايز بخش بين الملل چهل و دومين جشنواره فيلم فجر
برگزيدگان بخش جلوه گاه شرق
سميرغ بلورين بهترين دستاورد هنري بخش جلوه‌گاه شرق به تاسنيا جميل بازيگر فيلم "فاطيما" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه اين بخش به حسين عامري و نسيم باستاني براي فيلم "ظاهر" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني اين بخش به محمدعسگري براي فيلم "آسمان غرب" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين فيلم اين بخش به ذوالجار گل پوروداش براي فيلم "روياي خواب زمستاني" اهدا شد.
در ادامه‌ کليپي از گزارش دبيرخانه بخش بين‌الملل چهل‌ودومين جشنواره فيلم فجر پخش شد.
در ادامه اين مراسم نوبت به بخش سينماي سعادت رسيد و کليپي درباره اين بخش بين‌الملل براي حاضران پخش شد.
وو لانگ، خوزه ماريا لارا، سرگي دورستووي، کارن آويتيسيان، آندره مورگان و هاتف عليمرداني داوران بخش سينما سعادت براي اهداي جوايز روي سن آمدند. احمدرضا معتمدي به دليل کسالت در اين مراسم حضور نداشت.
برگزيدگان بخش سينماي سعادت
سيمرغ بلورين بهترين دستاورد هنري اين بخش به آنجلوس راليس براي فيلم "آفرين در عصر سيلاب" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه به آلساندرو بارداني براي فيلم "بهترين قرن زندگي من" اهدا شد.
در ادامه ويديويي از آلساندرو بارداني پخش شد که درباره دريافت اين جايزه و حس و حال خود توضيح داده بود.
سيمرغ بلورين بهترين کارگردان در اين بخش به آلخاندرو روخاس و خوآن واسکوئز براي فيلم "در بدو ورود" اهدا شد.
جايزه ويژه هيات داوران بخش سينماي سعادت به محمود کلاري براي فيلم "تابستان همان سال" اهدا شد‌.
او پس از دريافت جايزه گفت: خيلي ممنونم. من خواهش مي‌کنم از تهيه کننده فيلم آقاي اوجي که اينجا تشريف بياورند. بدون همراهي ايشان اين فيلم ساخته نمي‌شد.
سيمرغ بهترين فيلم در اين بخش به استفان کوماندراف براي فيلم "به درس‌هاي بلاگا" اهدا شد.
سپس ويديويي از اين کارگردان در سالن پخش شد.
در ادامه محمد خزاعي رييس سازمان سينمايي همراه با دو دختر خود روي سن حاضر شد و به بيان صحبت‌هاي خود پرداخت.
وي سخنان خود را با دعاي تحويل سال شروع کرد و گفت: سال جديد سينماي ايران را به همه شما عزيزان تبريک مي‌گويم. سلام و درود دارم خدمت شما عزيزان حاضر ارجمند. سال گذشته لحظات تلخ و شيريني براي سينماي ايران رقم خورد؛ تلخ به معناي درگذشت سينماگران بزرگ ايران مثل آقاي مهرجويي، خانم پروانه معصومي، آقاي آتيلا پسياني و خاطرات تلخ ديگري مانند بحث معيشت و اقتصاد و امنيت شغلي سينماگران که در جلسات مکرر مسايل خود را مطرح کردند. ما همراه وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي سعي کرديم اين مشکلات را برطرف کنيم البته که اين مسايل ادامه دارد و سعي داريم که همه آنها را در جلسات متعدد همراه وزير محترم ارشاد برطرف کنيم.
وي ادامه داد: در دوران کرونا و پساکرونا و اغتشاشاتي که شکل گرفته بود که سينماي ايران در آستانه تعطيلي قرار گرفت و با تنفس مصنوعي ادامه حيات داد. خوشبختانه در حال حاضر جان گرفته است و امروز شرايط مطلوبي دارد. مخاطباني که از سينما قهر کرده بودند، فيلم هاي سينماي امسال را ديدند. احياي سينماي ايران با فروش خوبي رقم خورد و برخي از دوستان نقد مي‌کنند که چرا جاي برخي از آثار خالي بود و من مي‌گويم اگر سينما را يک خانواده در نظر بگيريم که پدر آن کرايه خانه را پرداخت نکرده باشد و مادرش بيمار باشد، شما در چنين خانواده‌اي چه مي‌کنيد؟ آيا در چنين شرايطي براي بچه‌هاي خانواده شاهنامه مي‌خوانيد؟
رييس سازمان سينمايي تاکيد کرد: براي دوستاني که نقد مي‌کنند چرا برخي فيلم ها حضور ندارند، بايد بگويم که ما بايد ابتدا اقتصاد سينما را درست مي‌کرديم و در برنامه هاي آتي به مسايل ديگر بپردازيم.
خزاعي يادآور شد: در 40 سال گذشته، 570 سالن سينما ساخته که به همت دولت 250 سالن به آن اضافه شده است. تمام تلاش ما اين است که تا پايان دولت سالن‌هاي سينما را به 1000 سالن برسانيم که جهش خوبي در سينما است.
وي ادامه داد: علي رغم اينکه برخي فکر مي‌کنند توليدات سينماي ايران خوابيده است بالغ بر 4300 مستند کوتاه، تله فيلم، فيلم و غيره در سينماي ايران توليد شده است. همچنين سياه نمايي از سينماي ايران رخت بربسته است اما اين به معناي اين نيست که ژانرهاي مختلف در سينما تقويت نشود، ما به آثار مختلف نياز داريم. سينما بايد خوبي‌ها، زشتي‌ها و پليدي‌ها را بييند و اميدوارم شاهد آثار خوبي در سينما باشيم؛ آثاري با رعايت اصول ما و مسائل شرعي. من شعاري مطرح کردم که سازمان سينمايي بر اساس آن پيش مي رود و از ما نخواهيد که آن را نقض کنيم.
رييس سازمان سينمايي بيان کرد: آخرين نکته اگر بخواهيم همدلي در سينماي ايران برجا باشد، بايد از دو قطبي بودن در سينما جلوگيري کنيم. درست است که منافع برخي در دو قطبي بودن سينما است اما ما بايد تلاش کنيم که اين اتفاق نيفتد. بحث دامن زدن به دو قطبي بودن در رسانه‌ها مطرح بود در حالي که بايد بخش خصوصي با همکاري بخش دولتي از سينماي ايران حمايت کند.
وي درباره حضور سازمان‌ها و ارگان‌ها در جشنواره فجر 42 مطرح کرد: اين بحث به امروز سينماي ايران برنمي‌گردد. بزرگان زيادي در همين سينماي ايران کار خود را با حمايت نهادها ادامه دادند و امروز چه شده که حضور نهادها را نقد مي‌کنند؟ صادقانه از بخش خصوصي، حوزه هنري، سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران، صدا و سيما و بنياد سينمايي فارابي… تشکر مي‌کنم.
خزاعي گفت: ما بايد براي اعتلاي سينماي قدرتمند، توليد آثار، تصويرسازي درست و پيشرفت کشورمان و همچنين تقويت جامعه و خانواده و اميد به آينده همصدا باشيم.
وي در پايان خاطرنشان کرد: در حوزه بين‌الملل نيز اتفاقي که در غزه مي‌افتد، بي‌سابقه است و در 100 سال اخير همچين اتفاقي نداشتيم چرا که بالغ بر ده هزار کودک و خردسال در جنگ نابرابرانه کشته شدند. روز به روز جريان مقاومت ريشه‌دارتر خواهد شد و هر خردسالي که به شهادت مي‌رسد، کودکان ديگر وارد ميدان مي‌شوند. امروز بايد سينماي ايران و 70 کشوري که در جشنواره حضور داشتند، براي غزه تصويرسازي کنند و مقاومت مردم فلسطين و غزه را به رخ بکشند. خواهش مي‌کنم مردم فلسطين و غزه را يک دقيقه بي وقفه تشويق کنيد.
شهيدي فرد عنوان کرد: اين نکته را ضمن يادآوري صحبت‌هاي آقاي اميني عرض مي‌کنم که از طرف آقاي اميني 6 هزار وام 100 ميليون توماني براي اهالي سينما درنظر گرفته شده است.
محمد معتمدي خواننده موسيقي ايراني مهمان بخش ديگر آيين اختتاميه بود و همراه با گروه نوازندگان به اجراي زنده پرداخت.
شهيدي‌فرد با اداي احترام به درگذشتگان سينما گفت: اداي احترام داريم به کساني که سال‌هاي پيش در همين سالن و روي صندلي‌ها نشسته بودند اما اکنون تنها يادشان با ماست.
در ادامه کليپي از خاطرات سينماي ايران و درگذشتگان سينماي ايران پخش شد‌.
در بخش ديگر اين مراسم کليپ مسابقه ملي ايران پخش شد و با پخش اين کليپ اهداي جايزه بخش نگاه ملي آغاز شد که اولين جايزه به جايزه ويژه شهيد سردار قاسم سليماني تعلق داشت.
محمدمهدي اسماعيلي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، زينب سليماني فرزند شهيد قاسم سليماني، محمد خزاعي رييس سازمان سينمايي و مجتبي اميني دبير جشنواره براي اهداي جايزه نگاه ملي ويژه حاج قاسم سليماني روي سن آمدند.
سيمرغ بهترين فيلم از نگاه ملي و جايزه شهيد قاسم سليماني به حبيب والي‌نژاد تهيه‌کننده فيلم "آسمان غرب" اهدا شد‌.
والي‌نژاد پس از دريافت اين جايزه مطرح کرد: آقاي عسگري براي ساخت اين فيلم ساعت‌ها نخوابيدند و کسالت ديدند. در مسير بودند تا در مراسم شرکت کنند اما نرسيدند. من از طرف ايشان از شما تشکر مي‌‌کنم. با افتخار اين جايزه را دريافت مي‌کنيم زيرا درباره کسي فيلم ساختيم که سرباز وطن بود‌.
ديپلم افتخار گوهرشاد، جايزه ويژه وزير ارشاد به انسيه شاه‌حسيني براي فيلم "دست ناپيدا" اهدا شد‌.
سيمرغ بلورين گوهرشاد به حبيب‌الله والي‌نژاد براي فيلم "احمد" اهدا شد‌.
حبيب والي‌نژاد پس از دريافت جايزه از اميرعباس ربيعي دعوت کرد روي سن بيايد و مطرح کرد: براي ساخت فيلم "احمد" تلاش شبانه روزي انجام شد. اين فيلم بسيار سخت بود و حمايت‌هاي زيادي لازم داشت. اگر کمک‌هاي ويژه نبود قطعا اين فيلم ساخته نمي‌شد. من دست آقاي ربيعي را مي‌بوسم زيرا در سخت‌ترين شرايط کنار من بود تا درباره حاج احمد فيلم بسازيم. شهدا شهيد شده‌اند اما اکنون کساني کنار ما هستند که بايد قدر آن‌ها را بدانيم. سردار حاجي‌زاده در تمام مراحل توليد اين فيلم کنار ما بودند و از ايشان ممنونم.
محمدمهدي اسماعيلي وزير فرهنگ و ارشاد در ادامه اين مراسم بيان کرد: حلول ماه شعبان را به شما عزيزان تبريک عرض مي‌کنم. انشالله از وزش رحمت الهي در اين ماه مستفيض شويم. آغاز چهل‌وششمين بهار انقلاب اسلامي ايران را تبريک مي‌گويم‌. انقلاب ما يک انقلاب فرهنگي است و از نشانه‌هاي فرهنگي بودن اين انقلاب اين است که قله رويدادهاي فرهنگي _ هنري ما به نام فجر انقلاب نامگذاري شده است و همه برنامه‌هاي مهم فرهنگي هنري در اين ايام برگزار مي‌شود.
وي افزود: اين افتخار مهم براي اصحاب فرهنگ و هنر اين مرزوبوم ثبت و ضبط شده است که در چنين روزهاي باشکوهي ملت ايران استقلال، آزادي، عدالت و آرمان‌هاي خودش را در قامت انقلاب به پيروزي رساند.
اسماعيلي خاطرنشان کرد: من بايد براي اتفاق بزرگي که امسال شاهدش بوديم، تشکر کنم. خانواده فرهنگ و هنر پُررونق ترين دوره خود را تجربه کرد. از ابتداي سال تا به امروز هيچ روزي در سال بر اصحاب فرهنگ و هنر سپري نشد مگر اينکه يک رويداد باشکوه را تجربه کردند.
وزير ارشاد افزود: امروز جشن فرهنگ و هنر در کشور عزيز ماست. سينماي ايران همپاي همه عرصه‌هاي فرهنگي _ هنري اين روزهاي باشکوه را تجربه مي‌کند‌. امسال بيش از هزار و 100 ميليارد فروش و نزديک به 27 ميليون تماشاگر و ساخت نزديک به 13 سالن سينما داشتيم که اين ها بخشي از کارنامه پُرافتخار سينماست.
وي بيان کرد: جشنواره فجر امسال از جشنواره‌هاي قبل به آرمان‌هاي بزرگ مردم ايران نزديک‌تر بود. حضور پُرشور پيشکسوتان، فيلم‌اولي‌ها و… روزها و شب‌هاي باشکوهي را براي جامعه ايراني رقم زد. جشنواره فيلم فجر امسال در همه استان‌ها برگزار شد و مفاخر بزرگ ايران مورد تجليل قرار گرفتند. موضوعاتي مانند ملي شدن صنعت نفت، حادثه و جنبش بزرگ 15 خرداد، اتفاق باشکوه کاروان اسراي کربلا، تصوير پزشکان دفاع مقدس، تصوير مفاخر بزرگ فرهنگي و… در فيلم‌هاي امسال ديده مي‌شد.
وي بيان کرد: جشنواره فجر امسال از جشنواره‌هاي قبل به آرمان‌هاي بزرگ مردم ايران نزديک‌تر بود. حضور پُرشور پيشکسوتان، فيلم‌اولي‌ها و… روزها و شب‌هاي باشکوهي را براي جامعه ايراني رقم زد. جشنواره فيلم فجر امسال در همه استان‌ها برگزار شد و مفاخر بزرگ ايران مورد تجليل قرار گرفتند. موضوعاتي مانند ملي شدن صنعت نفت، حادثه و جنبش بزرگ 15 خرداد، اتفاق باشکوه کاروان اسراي کربلا، تصوير پزشکان دفاع مقدس، تصوير مفاخر بزرگ فرهنگي و… در فيلم‌هاي امسال ديده مي‌شد.
اسماعيلي خاطرنشان کرد: جا دارد در اينجا از هيات انتخاب و هيات داوري و همه تهيه‌کنندگان، نهادها، شخصيت‌ها، شهرداري تهران، صداوسيما و… تشکر کنم.
وي در پايان گفت: خبر مهمي که امسال با پشتياني رييس جمهور و معاون اول تقديم کرديم، ساخت بزرگترين مجموعه فرهنگي هنري براي خانه جشنواره‌هاي فجر انقلاب اسلامي بود. ساخت اين کار بزرگ در گذر فرهنگي تهران آغاز خواهد شد. اميدواريم که تا جشن پنجاهمين سالگرد انقلاب اين مجموعه را تقديم هنرمندان کنيم. همچنين انشاالله فضاي همدلي، همگرايي، اميد، اخلاق و معنويت در سينماي ايران اسلامي برپا باشد.
در ادامه کليپي از فيلم‌هاي ماندگار سينماي ايران در 40 سال گذشته در سالن پخش شد.
بخش بعدي مراسم اختتاميه به پخش کليپي از فيلم‌هاي اين دوره از جشنواره و اهداي جوايز بخش ملي ايران اختصاص داشت.
در ادامه طي کليپي اعضاي هيات انتخاب شامل داريوش ارجمند، محمدرضا عباسيان، حسين زندباف، روح‌الله سهرابي، محمدحسين نيرومند، احمد مرادپور و محمدحسين لطيفي معرفي شدند.
در بخش ديگر کليپ فيلم‌هاي حاضر در بخش نگاه نو نمايش داده شدند.
محمدهادي کريمي، پوران درخشنده، محمدحسين لطيفي، عبدالحميد قديريان، شهاب اسفندياري، مهدي فخيم‌زاده و بهرام عظيمي هيات داوران بخش ملي براي اهداي جوايز سوداي سيمرغ و نگاه نو روي سن آمدند.
برگزيدگان بخش نگاه نو
سيمرغ بلورين جايزه ويژه هيات داوران فيلم اولي به علي طاهرفر براي فيلم "آپاراتچي" اهدا شد.
او پس از دريافت جايزه گفت: من از کسي تشکر نمي‌کنم. تصوير دست خوني در دهه فجر براي همه ما ماندگار شده است. بدانيم که اگر دستي امروز سيمرغي بالا مي برد به خاطر دست‌هاي خوني است که در بهمن ماه بالا رفتند‌.
سيمرغ بلورين بهترين کارگردان بخش نگاه نو به جواد عزتي براي فيلم "تمساح خوني" اهدا شد.
جواد عزتي پس از دريافت جايزه بيان کرد: از هيات داوران ممنونم. بديهي است که جاي سامان لطفيان مدير فيلمبرداري و عباس جمشيدي فر را خالي کنم که در جمع ما نيستند. ترجيح مي‌دادم اين جايزه را در سمت بازيگري بگيرم اما قسمت نشد. در چندسال پاياني زندگي پدرم خيلي تلاش کردم و بهترين بازي‌هاي زندگي‌ام را انجام دادم که اين صحنه را ببينند اما نشد.
سيمرغ بلورين بهترين فيلم اول به عطاء پناهي براي تهيه‌کنندگي فيلم "پرويزخان" اهدا شد.
سيمرغ بلورين و ديپلم افتخار بهترين دستاورد فني و هنري فيلم اول به رضا کشاورز براي فيلم "باغ کيانوش" اهدا شد.
برگزيدگان بخش سوداي سيمرغ
سيمرغ بهترين جلوه‌هاي ويژه بصري به محمد برادران براي فيلم "احمد" اهدا شد.
حميد رسوليان پس از دريافت جايزه گفت: با افتخار جايزه‌ام را به پدر موشکي ايران سردار حسن تهراني‌ مقدم تقديم مي‌کنم.
سيمرغ بلورين بهترين چهره‌پردازي به مرتضي کهزادي براي فيلم "احمد" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين طراحي صحنه به کامياب امين‌عشايري براي فيلم "تابستان همان سال" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين طراحي لباس به مهرنوش بياني براي فيلم "تابستان همان سال" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين صدابرداري به امير عاشق‌حسيني براي فيلم "قلب رقه" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين صداگذاري به بهمن اردلان براي فيلم "آسمان غرب" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين موسيقي متن به استاد مجيد انتظامي براي فيلم‌ "مجنون" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين تدوين به حسن حسن‌دوست براي فيلم "پرويزخان" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين فيلمبرداري به کوهيار کلاري براي فيلم "تابستان همان سال" اهدا شد.
شهيدي‌فرد هنگام اهداي اين جايزه از محمود کلاري دعوت کرد تا کنار هيات داوران باشد.
محمود کلاري بيان کرد: من 5 سيمرغ در خانه دارم و کوهيار هم از بچگي آن‌ها را در خانه ديده است. باورتان نمي‌شود هيچکدام از آن‌ها به اندازه سيمرغ کوهيار من را خوشحال نکرد.
ديپلم افتخار بهترين فيلم پويانمايي به محمدمهدي مشکوري براي تهيه‌کنندگي "ببعي قهرمان" اهدا شد‌.
ديپلم افتخار بهترين فيلمنامه به علي ثقفي براي فيلم "پرويزخان" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين نقش مکمل مرد به بهزاد خلج براي فيلم "مجنون" اهدا شد.
بهزاد خلج پس از دريافت جايزه گفت: از هيات داوران و عوامل فيلم "مجنون" و "تمساح خوني" تشکر مي‌کنم. دست پدر و مادرم را مي‌بوسم و اين جايزه را به پسرهايم که فرشته‌هاي زندگيم هستند، تقديم مي‌کنم.
ديپلم افتخار بهترين نقش مکمل زن به مهرو نونهالي براي فيلم "تابستان همان سال" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين نقش مکمل زن به شبنم قرباني براي فيلم "مجنون" اهدا شد.
هيات داوران ضمن تجليل از استاد سعيد پورصميمي، سيمرغ بلورين بهترين نقش اصلي مرد به ارسطو خوش‌رزم براي فيلم "صبح اعدام" اهدا شد.
ارسطو خوش‌رزم گفت: در جشنواره‌اي که آقاي پورصميمي، جواد عزتي و… کانديد هستند براي من دريافت اين جايزه افتخار است. جواد جان من به جاي تو اين جايزه را به روح پدر بزرگوارت تقديم مي‌کنم.
ديپلم افتخار بهترين نقش اول زن به ساره رشيدي براي فيلم "احمد" اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين نقش اول زن به مارال بني آدم براي فيلم "پروين" اهدا شد.
مارال بني‌آدم عنوان کرد: به عنوان کوچک‌ترين عضو اين خانواده مي‌خواهم چيزي بگويم. هميشه دختر امروز، مادر فردا است. ز مادر است ميسر بزرگي پسران. اين سيمرغ را به تمام زنان تاثيرگذار و مادران کشورم تقديم مي‌کنم.
شهيدي‌فرد از وزير ارشاد، رييس سازمان سينمايي و دبير جشنواره براي اهداي جايزه بهترين کارگرداني دعوت کرد تا روي سن بيايند.
سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني به بهروز افخمي براي فيلم "صبح اعدام" اهدا شد.
بهروز افخمي پس از دريافت جايزه خود گفت: قبلا گفته‌ام که کيفيت کار هيات داوران زمان انتخاب نامزدها معلوم مي‌شود زيرا سيمرغ‌ها ممکن است با يک‌نظر تغيير کنند. ما ديروز در برنامه "هفت" بررسي مي‌کرديم که هيات داوران در کانديداها چه چيزي را جا انداخته است و چيزي پيدا نکرديم. من پيش از دريافت اين جايزه وقتي "صبح اعدام" در 8 رشته کانديد شد، جايزه‌ام را دريافت کردم. جنبه معنوي اين‌ جايزه را به محمدرضا ورزي براي فيلم "پروين" تقديم مي‌کنم.
سيمرغ بلورين بهترين فيلم به عباس نادران براي تهيه‌کنندگي فيلم "مجنون" رسيد.
عباس نادران پس از دريافت جايزه گفت: من يک تشکر ويژه از همه عوامل خوب فيلم‌ "مجنون" دارم که با قلبشان در سخت‌ترين شرايط پاي اين فيلم ايستادند. اين سيمرغ را به 4 قهرمان ملي کشورم مهدي زين‌الدين، مجيد زين‌الدين، شهيد شيرودي و احمد کاظمي تقديم مي‌‌کنم و از شما خواهش مي‌کنم اين عزيزان را ايستاده تشويق کنيد‌.
جايزه آرمان، جايزه ويژه شهرداري تهران، با حضور اميني دبير جشنواره، نادري معاون وزير و رييس خبرگزاري ايرنا، هاشمي جانشين وزير ارشاد، اسلامي معاون وزير ارشاد و امين توکلي‌زاده معاون فرهنگي هنري شهرداري تهران به فيلم "باغ کيانوش" اهدا شد.
محمدجواد موحد تهيه‌کننده "باغ کيانوش" گفت: اين کار محصول کانون پرورش فکري و باشگاه سوره است. ما براي نوجوانان فيلم ساختيم و در همين سالن وقتي اکران شد همه مخاطبان فيلم را دوست داشتند و ما را تشويق کردند. قهرمان ما متمايز و يک نوجوان بود. حال دلمان را به قهرمانان کودک و نوجوان غزه تقديم مي‌کنم که امروز در سخت ترين شرايط هستند.

    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com