جستجو در پايگاه داده براساس
بگرد
جستجوی پيشرفته | راهنما
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز


 بين المللي فيلم فجر ـ دوره بيست و يكم(۱۳۸۱)

 توضيحات : 
  • فيلم هاي متقاضي حضور در بخش مسابقه سينماي ايران
    آبادان ( ماني حقيقي )
    آدمك ها ( علي قوي تن )
    آواز در باران ( يدالله صمدي )
    آواي جبرئيل ( سيروس رنجبر )
    انتظار ( محمد نوري زاد )
    اين زن حرف نمي زند ( احمد اميني )
    بوتيك ( حميد نعمت الله )
    بر باد رفته ( صدرا عبداللهي )
    بيست و يك اينچ ( ابوذر صفاريان )
    پروانه ها بدرقه مي كنند ( ابراهيم معيري )
    پرنده اي از قفس پريد ( شهرام اسدي )
    پسران مهتاب ( مهدي ودادي )
    تك درختها ( سعيد ابراهيمي فر )
    توكيو، بدون توقف ( سعيد عالم زاده )
    جايي ديگر ( مهدي كرم پور )
    چتري براي كارگردان ( پرويز شيخ طادي )
    حضرت يوسف ( بهروز يغمائيان، شهرام خوارزمي )
    دوران سركشي ( كمال تبريزي )
    دو فرشته ( محمد حقيقيت )
    رقص با رويا ( محمود كلاري )
    روياي جواني ( نادر مقدس )
    زمزمه بودا ( حسين قاسمي جامي )
    زنداني 707 ( حبيب الله بهمني )
    زير آواز باران ( رضا كريمي )
    ساحت ( حسين فهيمي )
    سر نيستي ( اميد بهكار )
    سفر مردان خاكستري ( اميرشهاب  رضويان )
    سفري چنين دراز ( سپيده فارسي )
    شمع خاموش ( همايون شهنواز )
    فانوس سياه ( مهدي معدنيان )
    فراري ( رضا جعفري )
    قابهاي خالي ( سيدعليرضا حسيني موسوي )
    قطعه زمستاني ( فرهاد مهرانفر )
    كودك شاعر ( اميرقاسم راضي )
    گاوخوني ( بهروز افخمي )
    مردي از آسمان ( جواد ارشاد )
    مزرعه پدري ( رسول ملاقلي پور )
    ملاقات با طوطي ( عليرضا داوودنژاد )
    وقت چيدن گردوها ( ايرج امامي )
    يك روز معمولي ( حسن فتحي )
    يك روز، يك زندگي، يك مرد ( جمشبد عندليبي )




     

  • اهداي جايزه ي بين المذاهب به فيلم هاي بخش بين الملل
  •     جايزه اي به نام «جايزه ي بين المذاهب» به بخش مسابقه ي بين الملل جشنواره ي فجر امسال اضافه مي شود. به گزارش خبرنگار ما، جايزه اي به نام جايزه ي كليساها در كنار بخش هاي مختلف جشنواره هاي بين الملل به فيلم هايي كه داراي پيام هاي ديني باشند، تعلق مي گيرد. اين جايزه به خاطر مسلمان بودن مردم ايران، با نام جايزه ي «بين المذاهب» از امسال در جشنواره ي فيلم فجر اهدا
    مي شود.
        به گفته ي امير اسفندياري، مدير امور بين الملل بنياد سينمايي فارابي هيأت رسمي اين جايزه، سال گذشته در جشنواره ي فجر حضور داشتند و از نزديك با اين جشنواره آشنا شدند. او سپس افزود:«پس از صحبت هايي كه سال گذشته با اين هيأت داشتيم، قرار شد از امسال جايزه ي بين المذاهب به بخش هاي مختلف جشنواره اضافه شود.»
        داوران اين جايزه هنوز تعيين نشده اند. اسفندياري در اين مورد گفت:«حساسيت هايي كه در ارتباط با اين جايزه وجود دارد ما را بر آن داشت تا قانون ها و شرايط اين جايزه را به دقت مطالعه كنيم، براي همين انتخاب داورها با تأخير انجام مي شود.»
        به گفته ي وي، تا به حال يكي از داوران خارجي مشخص نشده اند و به زودي نام ديگر داورها نيز اعلام خواهد شد. او در ادامه ي صحبت هايش ضمن اشاره به تركيب هيأت داوران گفت:«داوران اين جايزه نبايد لزوماً سينماگر باشند اما همگي اهل فرهنگ هستند. و با نگاهي ديني فيلم ها را تماشا مي كنند.»
        اين جايزه بيشتر جنبه ي معنوي دارد و تاكنون بسياري از كارگردان هاي شاخص سينماي جهان و ايران اين جايزه را برده اند. تا به حال مجيد مجيدي، محسن مخملباف، عباس كيارستمي، رخشان بني اعتماد و رضا ميركريمي جايزه ي كليساها را در جشنواره هاي خارجي از آن خود كرده اند. در بخش مسابقه ي سينماي ايران نيز هر ساله جايزه اي به نام بهترين فيلم ديني اهدا مي شود كه «خانه اي روي آب» برنده ي اين جايزه در سال گذشته بود.

    • اولين جايزه ي بين المذاهب

        در اين لحظه پاكدل هيأت داوران اولين جايزه ي بين المذاهب را به روي صحنه فراخواند. كمال للعارفين از مالزي، پيتر مالون از استراليا و امير اسفندياري از ايران به ترتيب از پلكان پايين آمدند. مالون خطاب به حاضرين برندگان را اعلام كرد. ديپلم افتخار براي كمال تبريزي سازنده ي «فرش باد» و سيمرغ بلورين براي رضا ميركريمي كارگردان «اينجا چراغي روشن است». اما هيچ كدام از اين دو در سالن حضور ندارند و جوايز را پسران شان دريافت كردند.

    • جايزه ي بين المذاهب

        اولين جايزه ي بين المذاهب (Inter Faiths) در مراسم اختتاميه ي جشنواره ي بين المللي فيلم فجر اهدا مي شود. اعضاي هيأت داوران اين جايزه عبارتند از: پينر مالونه از استراليا، كمال معارفين از مالزي و امير اسفندياري از ايران.
        به گزارش خبرنگار ما، سال 1928 گروهي از كاتوليك ها، سازمان بين المللي اي با عنوان سينما و كاتوليك را تأسيس كردند كه فعاليت آنها در خصوص سينما و جنبه هاي مختلف آنها در خصوص سينما و جنبه هاي مختلف آن از جمله نمايش فيلم نقد و بررسي و توليدات خاص بود. نقطه ي آغاز اين سازمان سال 1946 در جشنواره ي وينز و پس از آن جشنواره ي فيلم كن در 1948 بود. معيار اصلي اين گروه كيفيت فيلمسازي و دارماتيزه كردن ارزش هاي والاي انساني است. اين ارزش ها صرفاً ارزش هاي والاي انساني است. اين ارزش ها صرفاً ارزش هاي مذهبي نيستند. بلكه جنبه هاي انساني و فرهنگي اثر مهم است. همچنين فيلم ها نبايد به مخاطب داخلي محدود شوند. بلكه بايد از مضمون و جاذبه اي جهاني برخوردار باشند.
        فيلم هاي ايراني كه پيش از اين در جشنواره هاي بين المللي اين جايزه را نصيب خود كرده اند عباتند از:«بچه هاي آسمان»، «رنگ خدا»، «سفر قندهار»، «دايره»، «رأي مخفي»، «باران»، «تخته سياه»، «دليران» و «زير نور ماه».

     

    • جوايز جنبي امسال نيز حضور دارند

        حضور جايزه هاي جنبي در جشنواره ي فيلم فجر يكي از نقاط مثبت اين جشنواره به حساب مي آيد. جايزه هاي جنبي از طرف سازمان هاي مختلف و براي ترويج برخي از اهداف خود اهدا مي شوند. ستاد احياء امر به معروف و نهي از منكر امسال نيز
    جايزه اي به برگزيده ي خود اهدا مي كند.
    اين ستاد در توضيح جايزه ي خود آورده است:
        پرداختن آثار به فضايل اخلاقي و انساني، وجود انگاره هاي ديني و مذهبي، شخصيت هاي كوشا و تلاشگر (به نوعي مصلح و آمر به معروف) در عرصه هاي فردي و اجتماعي، اهتمام آثار در بهبود وضعيت فرهنگي جامعه و مقابله با تهاجم فكري و فرهنگي غرب، ايجاد روحيه و مثبت انديشي در فرد فرد اعضاء جامعه، ترويج صفات نيك و شايسته اخلاقي و نفي رذايل و فجايع انساني.
    سازمان توانير نيز در توضيح جايزه اي كه امسال اهدا مي كند آورده است:
    حضور سازمان توانير در بخش جنبي بيست و يكمين جشنواره ي فيلم فجر در واقع بهره مندي از ظرفيت هاي سينما براي انتقال مفاهيم و پيامدهاي موردنظر صنعت برق در زمينه ي صرفه جويي در انرژي برق و تجليل و تشويق هنرمندان و فيلم سازاني است كه در آثار خود به نوعي حامل اين پيام بوده اند. در اين دوره از جشنواره، اعضاي هيأت داوران سازمان توانير را «بهناز سرشارزاده»، «عباس خالدنژاد» و «مهرداد غروي» تشكيل مي دهند.

    • نشريات سينمايي و جشنواره

        امسال نيز چون سال هاي گذشته نشريات سينمايي با ويژه نامه هاي خود به استقبال جشنواره ي فيلم فجر رفتند. چهارشنبه ي
    هفته ي گذشته، هفته نامه ي «سينما» با شماره اي هشتاد صفحه اي زودتر از باقي نشريات سينمايي روي دكه رفته. در اين ويژه نامه، گفت و گوها، گزارش و مقالات متعددي درباره ي فيلم هاي جشنواره اي به چشم مي خورد. اما روز دوشنبه دوازدهم بهمن ماه سه
    مجله ي «فيلم»، «فيلم نگار» و «صنعت سينما» منتشر شد.
        اين شماره ي «فيلم» به علاقمندان سينما فرصت مطالعه ي جدي درباره ي آثاري را كه در جشنواره عرضه مي شوند مي دهد. «فيلم نگار» با رويكرد تخصصي به فيلمنامه نويسي فيلم هاي حاضر در جشنواره را مورد بررسي قرار داده است. و «صنعت سينما» از دريچه ي فن آوري سينما به فيلم هاي جشنواره نگاه كرده است.
        روز يكشنبه سيزدهم بهمن نيز نشريه ي «سينماي نو»، پس از گذشت شش ماه از توقف انتشار، با سروشكلي جديد و صفحات تمام رنگي به چاپ رسيد. اين مجله رويكردي عمومي به فيلم هاي جشنواره ي امسال دارد.
        در كنار اين نشريات، روزنامه ي «همشهري» نيز هر روز با چاپ مطالب متنوعي از جشنواره در قالب يك ويژه نامه در جشنواره ي فيلم فجر حضوري فعال دارد. روزنامه ي «جوان» نيز ويژه نامه اي براي جشنواره منتشر كرده است. مجله هاي «فيلم و هنر» و «سينما و تأتر» هم با ويژه نامه هاي سينمايي به استقبال جشنواره آمده اند.

    • محمدمهدي حيدريان

        محمدمهدي حيدريان معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ابتداي صحبت هايش ضمن قدرداني از تلاش هاي محمدحسن پزشك كه از او به عنوان مديري ارزشمند ياد كرد كه سخت ترين بيماري نيز نتوانست او را از تلاش و خدمت بازدارد، نماد سينماي ايران را به «پاسداشت اين همت سترگ» به ايشان اهدا نمود. او در ادامه ضمن تشكر از تمامي دست اندركاران جشنواره، داوران و روزنامه نگاران پيرامون ارزش و اهميت سينما گفت:
    «سينما با اهميتي كه از نظر توان و قابليت بيان هنري و نيز قدرت تأثيرگذاري فراگيري كه دارد، اين فرصت را به ما مي دهد تا فرهنگ و تمدن خود را به جهانيان عرضه كنيم. بدون شك در جهان امروز و آتي، ما بايد خودمان باشيم تا ديده شويم و از اين روي، ضروري است كه نظام سينمايي كشور براي رسيدن به جايگاه جهاني خود و تكيه و رجوع خويش را بر خلاقيت هنرمنداني قرار دهند كه با سرچشمه هاي اصيل بينش و منش اعتقادي و فرهنگي اين مرز و بوم، آشنايي و پيوند دارند.»
    «از سوي ديگر هنرمندان و سينماگران متعهد ما بايد به فراگيري هرچه بيشتر فنون و مهارت هايي همت كنند كه آثارشان را از نظر كيفيت تكنيكي و قابليت بيان هنري براي مخاطب جهاني قابل درك و پذيرش سازد. در اين صورت است كه سينماي ايران بيش از پيش قابليت اين را پيدا مي كند تا مضامين فرهنگي و ارزشي ايراني اسلامي را با همه ي پشتوانه هاي تاريخي و تمدني خويش در سطح و استانداردهاي جهاني و فراتر از صرفاً جمع محدود شركت كنندگان جشنواره ها، به مخاطبان عمومي عرضه كنند.»
      او همچنين درباره ي سينماي ملي اضافه كرد: «داشتن سينماي ملي افتخاري است بزرگ و البته نادر در دنياي مدعي كنوني.
    شاخصه هاي سينماي ملي را مهيا داريم: 
        ريشه و سابقه، دست اندركاران آموزش ديده و باتجربه، اساتيدي كه تعليم را استمرار بخشند، دست اندركاراني كه به عنوان كار اصلي و مستمر در بخش سينما حضور داشته باشند، و بالاخره بينندگاني كه بايد آنها را سرمايه هاي اصلي و اصلي ترين شرط حيات و ادامه ي وجود سينماي ملي دانست. و البته نبايد غافل شد كه ويران كردن و از دست دادن بسيار سهل تر از ايجاد و حفظ است.»
        حيدريان در بخش ديگري از سخنان خود پيرامون اهميت ايجاد رنگ آميزي هاي مختلف در سينما اظهار داشت: «بيننده هاي متفاوت براي سليقه هاي متفاوت و نيازهاي گوناگون خود، بايد در سينما پاسخي درخور و مناسب بيابند، تا بيابند و حضوري مستمر در
    سالن ها داشته باشند.
        بيننده هاي فهيم و اهل فكر، براي حضور مستمر فيلم هايي متنوع و تأمل برانگيز و سالن هايي در خور شأن خويش مي طلبند. و بدانيم كه بعيد است فرهنگ و هنر كشوري بتواند به معناي واقعي جايگاه جهاني پيدا كند مگر اين كه بتواند از پايگاه مستحكمي در بين مردم و مخاطبان بومي و به اصطلاح داخلي خود برخوردار باشد.»
    معاون سينمايي وزارت ارشاد در پايان گفت:
    «و نهايتاً اگر سينما هنرهفتم است، كه چنين است، هنرمنداني پويا را در ساير عرصه هاي هنر، كه پشتوانه ها و قوام   دهنده هاي هنرهفتم خواهند بود به ياري مي طلبد، كه شرايط خطير و زمان كوتاه است.»
    والسلام عليكم و رحمه الله

    • زنگ ها به صدا درنمي آيند

        نواي موسيقي جشنواره طنين انداز مي شود، دكور چوبي عظيمي از انتهاي صحنه به جلو مي آيد؛ دو راه پله كه بالاي هر كدام سردري نصب شده و پشت آن راه پله ي ديگري وجود دارد كه از آن بالا مي آيند. تنديس بزرگي از سيمرغ جشنواره روي سكويي در بالاي دكور قرار مي گيرد. حسين پاكدل پس از سال ها دوري از اهالي سينما به روي صحنه مي آيد. شعري مي خواند، تبريكي
    مي گويد و به آن دسته از مدعويني كه تلفن همراه دارند مي گويد:«مي خواستيم تيزر خاموش كردن تلفن همراه را پخش كنيم اما امروز مي توانيد تلفن هاي خود را روشن كنيد. اينجا هيچ زنگي به صدا درنخواهد آمد.» اشاره ي او به سيستم ضدتلفن همراه تالار وحدت است. پاكدل از مردم مي خواهد تمام كساني كه در شكل گيري جشنواره نقش داشته اند تشويق شوند. سپس فيلمي از روند شكل گيري جشنواره پخش مي شود. صف هاي طولاني، چاپ پوستر، بليت فروشي، داورها، مردم، سينماگرها و همه و همه در اين فيلم حضور دارند.

    • تقدير از پزشك

        گزارش پزشك از روند سينماي ايران در سال گذشته توسط يكي از همكاران وي قرائت مي شود. سپس معاونت جديد سينمايي به روي صحنه مي آيد و پس از بيان سخناني، از ابوالحسن داوودي رئيس خانه ي سينما مي خواهد تا براي اهداي لوح و تقديرنامه به پزشك روي صحنه بيايد. تقدير از پزشك توسط حيدريان با تشويق سينماگران و دوست داران سينما روبرو مي شود. حيدريان به صحبت هايش ادامه مي دهد.

    • صحنه پايين مي رود، دندو بالا مي آيد

        پاكدل پيش از تقدير از ريشارد دندو، مستندساز سوئيسي، از عكاسان مي خواهد پيشاني صحنه را ترك كنند تا صحنه به زير برود. قسمتي از صحنه پايين مي رود اما پيش از بالاآمدن نوبت دندو است كه روي صحنه برود. همه نگران فيلم ساز اروپايي هستيم كه در چاه صحنه فرو نرود. مي ترسيم كه از تكنولوژي چيزي نداند، براي همين مدير بخش بين المللي فارابي به او گوشزد مي كند كه مواظب چاه باشد. و دندو به سلامت از صحنه عبور مي كند. پس از گذشت چند لحظه عسگرپور نيز به دعوت پاكدل به روي صحنه مي رود تا از دندو تقدير شود. دندو از مسئولان جشنواره تشكر مي كند و همراه عسگرپور به پايين صحنه مي روند.

    • مهرجويي و جوايز بين الملل

        براي اهداي جوايز بخش بين الملل تنها دو داور از پنج داور حضور دارند. باقي براي گرفتن و دادن جايزه و حضور در جشنواره ي ديگري ايران را ترك كرده اند. داريوش مهرجويي و تادسولاندز روي صحنه مي آيند. يكي از نكات جالب توجه شباهت اين دو در رفتار و چهره است. مهرجويي فيلم هاي بخش بين الملل را سبب شفگت زدگي هيأت داوران عنوان كرد، چرا كه به گفته ي وي اين فيلم ها «گلچيني» از فيلم هاي خوب سال اخير بوده اند كه به نمايش درآمده اند.
        مهرجويي گفت:«هيأت داوران ما براي رسيدن به نتيجه، به دور از گرفتاري ها، بحث و گفتگوهاي رايج در ديگر هيأت هاي داوري، كار خود را انجام داد.» و افزود:«ما در كوتاهترين مدت زيباترين انتخاب را كرده ايم.»
        حسين پاكدل بيانيه ي هيأت داوران بخش بين الملل را موجزترين، كوتاهترين و زيباترين بيانيه خواند. سفير سوئد كه براي گرفتن جايزه ي اول فيلم بين المللي به روي صحنه آمده بود از طرف كارگردان هاي اين فيلم ها تشكر كرد.
        تقديرنامه اي هم براي مايكل مور مستندساز آمريكايي تدارك ديده شده بود كه پاكدل از مهرجويي خواست تا از سولاندز بخواهد جايزه ي مور را به خود به آمريكا ببرد. سولاندز بعد از دو دقيقه توضيح داد و مهرجويي گفت:«هان» و سالن از خنده منفجر شد. جايزه ي بهترين بازيگري به فيلمي كه توليد مشترك فرانسه وبلژيك بود تعلق گرفت. اين جايزه به سفير فرانسه داده شد. او نيز براي تشكر به زبان فارسي گفت:«من از بلژيك نيستم. سفير فرانسه هستم. ما با هم همسايه ايم. متشكرم.» سخنان وي با تشويق حضار روبرو شد. او دوبار ديگر نيز براي دريافت جايزه بر روي صحنه خوانده شد بهترين دستاورد هنري به فيلم «مجوز عبور» و سيمرغ بلورين بهترين فيلم به «پسر». او بار آخر به زبان فراسي گفت:«اميدوارم از تشريف بنده خسته نيستيتد.» تنها برنده ي ايراني باين بخش اصغر فرهاي بود كه جايزه ي ويژه ي هيأت داوران را دريافت كرد. او هنگام دريافت جايزه ي خود گفت:«خوشحالم كه جايزه ام را از دستان سازنده ي فيلم «گاو» مي گيرم.»

    • نشانه قوت فرهنگي

        محمدرضا اصلاني تنها داور حاضر از هيأت داوران بخش مستند بيست و يكمين جشنواره به روي صحنه آمد. او حضور فيلم هاي مستند در جشنواره ي فجر را نشانه ي قوت فرهنگي دانست و اين اتفاق را به جشنواره و مستندسازان تبريك گفت. اصلاني ضمن تقدير از زنده ياد ابراهيم اصغرزاده سازنده ي «نامه هاي بي جواب»، از ممدحسن پزشك خواست جوايز را به برندگان اهدا كند. چرا كه به گفته ي وي، پزشك سال گشذته به سينماي مستند ارج نهاد.
        ماني ميرصادقي سازنده ي مستند «جان مرجان» كه براي دريافت ديپلم افتخار خود به به روي صحنه آمده بود ضمن تشكر از خداوند گفت:«خودم را مديون همه ي كساني كه باعث ساخته شدن اين فيلم شده اند مي دانم.» پس از او سودابه با باگپ سازنده ي فيلم مستند «كشتي نوح» به عنوان برنده ي اصلي بخش مستند در حالي كه سيمرغ و تقديرنامه اش را بالا گرفته بود با صدايي لرزان گفت:«فيلم «كشتي نوح» يك پروژه ي ملي است و اين جايزه به همه ي شما تعلق دارد.»

    • سال ديگر اين چنين نباشد

        هيأت داوران بخش فيلم هاي اول، بيانيه ي خود را با يك انتقاد آغاز كرد:«بهتر است از سال آينده فيلم هاي كوتاه اول با فيلم هاي بلند داوري نشوند. چرا كه يك فيلمساز را كه متكي به تجربيات فيلم كوتاه، ساخت مجموعه تلويزيوني و ... است نمي توان با اولين
    تجربه ي يك فيلمساز  فيلم كوتاه مقايسه كرد. «كيانوش عياري، بهمن قبادي و حميد جبلي داوران اين بخش جوايز را اهدا كردند.»


     

    • مسابقه بين الملل
       
    • اخبار كشتيراني (لاسه ها لستروم، امريكا، 2001)
    • اينجا چراغي روشن است (سيدرضا كريمي، ايران، 1381)
    • بادبادك (الكسي مرادف، روسيه، 2002)
    • بليت براي قدس (رشيد مشاراوي، هلند، فلستين، فرانسه، 2002)
    • بولينگ براي كولو مباين (مايكل مور، امريكا، 2002)
    • بي خوابي (كريستوفر نولان، امريكا،2002)
    • بيا گريه نكنيم (مين بونگ ـ هون، كره جنوبي، 2001)
    • بيشتر مارتا (ساندانتلبك، آلمان، 2001)
    • پسر (ژان پي يرداردن، لوك داردن، فرانسه،2002)
    • تا جايي كه پاهاي من توان رفتن خواهند داشت (هاردي مارتينس، آلمان،2002)
    • حصار مانع خرگوش (فيليپ نويس، استراليا، 2002)
    • خاموشي دريا (وحيد موساييان، ايران 1381)
    • دخالت الهي (اليا سلمان، فرانسه، فلستين، مراكش، آلمان، 2002)
    • رقص با سگ سفيد (تاكاشي تسوكينوكي، ژاپن،2002)
    • رقص در غبار (اصغر فرهادي، ايران، 1381)
    • علفزار آسماني (ماي ليسي، ساي فو، چين، 2002)
    • مجوز عبور (برتران تاورينه، فرانسه، آلمان، اسپانيا، 2001)
    • مرد بزرگ، عشق كوچك، هاجر (هندان ايپكچي، تركيه، يونان، مجارستان، 2001)
    • مرد بدون گذشته (آلي كوريسماكي، فنلاند، فرانسه، آلمان، 2002)
    • وداع هاي دشوار: پدرم (پني پاناموتو پولو، يونان، 2002)
    • پينوكيو (روبرتو بنيني، ايتاليا، فرانسه، آلمان، 2002)
    • دام مرگ (كاترين بيگلو، امريكا، انگلستان، آلمان، 2002)
       
    • مسابقه سينماي ايران
       
    • اينجا چراغي روشن است (سيدرضا ميركريمي)
    • بهشت جاي ديگري است (عبدالرسول گلبن)
    • خاموشي دريا (وحيد موساييان)
    • دنيا (منوچهر مصيري)
    • دوشيزه (محمد درمنش)
    • ديوانه اي از قفس پريد (احمدرضا معتمدي)
    • راي باز (مهدي نوربخش)
    • رقض در غبار (اصغر فرهادي)
    • روز كارنامه (مسعود كرامتي)
    • زيستن (رضا سبحاني)
    • شبهاي روشن (فرزاد مؤتمن)
    • صنوبر (مجتبي راعي)
    • صورتي (فريدون جيراني)
    • عروس خوش قدم (كاظم راست گفتار)
    • عشق فيلم (ابراهيم وحيدزاده)
    • فرش باد (كمال تبريزي)
    • كولي (علي شاه حاتمي)
    • گاهي به آسمان نگاه كن (كمال تبريزي)
    • نامه هاي باد (علي رضا اميني)
    • نغمه (ابوالقاسم طالبي)
    • نفس عميق (پرويز شهبازي)
    • واكنش پنجم (تهمينه ميلاني)
       
    • فيلمهاي ميهمان
       
    • تهران ساعت 7 صبح (اميرشهاب رضويان)
    • جوجه اردك من (امير فيضي)
    • خورشيد مصر (بهروز يغماييان، شهرام خوارزمي)
    • دخيل (داريوش ياري)
    • رومشكان (ناصر غلامرضائي)
    • زمانه (حميدرضا صلاحمند)
    • ستاره هاي سربي (مهدي ودادي)
    • علي و دني (وحيد نيكخواه)
    • قطار كودكي (سيروس حسن پور)
    • نبات داغ (محمدعلي آهنگر)
    • نورا (محمود شوليزاده)
       
    • مسابقه فيلمهاي اول
       
    • بهشت چاي ديگري است (عبدالرسول گلبن)
    • جوجه اردك من (امير فيضي)
    • خورشيد مصر (بهروز يغمائيان، شهرام خوارزمي)
    • دخيل (داريوش ياري)
    • دوشيزه (محمد درمنش)
    • راي باز (مهدي نوربخش)
    • رقص در غبار(اصغر فرهادي)
    • زمانه (حميدرضا صلاحمند)
    • زيستن (رضا سبحاني)
    • عروس خوش قدم (كاظم راست گفتار)
    • علي و دني (وحيد نيكخواه)
    • قطار كودكي (سيروس حسن پور)
    • گاگومان (محمد رسول اف)
    • نامه هاي باد (عليرضا اميني)
    • نورا (محمود شوليزاده)
    • اسير، انتظار،... (محمد احمدي)
    • باز هم زندگي كنيد (سهند صمديان)
    • جايي براي بازگشت (عليرضا رضائي)
    • داريكاتور (وحيد اميرخاني)
    • ديار فراموش شده (سوسن شمس)
    • رمز مرز (زهرا صنم نو)
    • سپيده مثل زغال (ناصر ناصرپور)
    • ستاره هاي خاكستر (محمود حيدري)
    • شاليزه (اعظم نجفيان)
    • طلوع تاريك (ابراهيم شيباني)
    • نيمكت (مرتضي علي عباس ميرزائي)
    • ... و عشق (فرشيد نوابي)
       
    • مسابقه فيلمهاي كوتاه سينماي بين الملل
       
    • آپاراتچي (مايكل بيتس، استراليا، 2002)
    • آخرين آرزو (خوس اوچوآ، ماريو ماندوخانو، مكزيك، 2002)
    • آسمانهاي آبي (آن مري فلمينگ، كانادا، 2002)
    • آسيب پذير (كيس فان اس، چين، 2001)
    • آه، خداي من! (كريستوف وان رومپاي، بلژيك، 2001)
    • انقلاب (مارتين زرت، اسپانيا، 2002)
    • باران تابستاني (سباستيان پورشكه، آلمان، 2002)
    • ترس روح را مي خورد (شهباز نوشيد، آلمان، 2002)
    • تطهير (اريك پاتريك، امريكا، 2001)
    • چگونه سرباز گودمن... (جرمي باسكن، كانادا، 2001)
    • خانه (داويد دوپونشل، چك، 2001)
    • خانه تابستاني (جوئل سديلك، امريكا، 2001)
    • در خفا (سوئد،2002)
    • زير خاكستر (پرند زاهدي، ايران، 1381)
    • زيستن با شادماني (ساراوات، استراليا،2001)
    • سالگرد تولد اينا (آندره برگلت، آلمان، 2001)
    • شاليزه (اعظم نجفيان، ايران، 1380)
    • شماره 4ـ1870 از صحنه خارج مي شود (كريستف وان رومپاي، بلژيك، 2000)
    • قصه هاي بسته شده (كارمن كاستلو برانكو، پرتغال، 2002)
    • لحظه اي شادماني (وليدحريب، سوريه، 2001)
    • مالتونيوس اولبرن (آليس ونوكور، كالمن كالو، سوريه، 2001)
    • مرد پرنده (آرويد اونسگارو، سوئد، 2002)
    • ملاقات با شيطان (رضا پارسا، سوئد، 2002)
    • همسايه ها (استپان بيرجوكوف، روسيه، 2001)
    • يواكه. حكايت يك آدامس (رولانه تسومبول، اتريش، 2002)
    • ... و عشق (فرشيد نوابي، ايران، 1381)
       
    • مسابقه فيلمهاي كوتاه سينماي ايران
       
    • باد سرخ (علي محمد قاسمي)
    • باز هم زندگي كنيد (سهند صمديان)
    • بركه (مهدي جعفري)
    • به طعم خاك (شهرام شاه حسيني)
    • جايي براي بازگشت (عليرضا رضائي)
    • خاك خوب (علي زماني عصمتي)
    • خواجه غلطان ولي (مهرداد گودرزپور)
    • داريكاتور (وحيد اميرخاني)
    • رمز مرز (زهرا صنم نو)
    • زير خاكستر (پرند زاهدي (زال زاده))
    • سايه هاي روشن (مهدي پريزاد)
    • سپيد مثل زغال (ناصر ناصرپور)
    • ستاره هاي خاكستر (محمود حيدري)
    • سد بابا (رضا رمضان پور منفرد)
    • شاليزه (اعظم نجفيان)
    • طلوع تاريك (ابراهيم شيباني)
    • مي آيم (هاشم عليايي مقدم)
    • ميوه درخت زيتون (ميسا موسوي)
    • نيمكت (مرتضي علي عباس ميرزائي)
    • ... و عشق (فرشيد نوابي)
       
    • مسابقه فيلمهاي مستند: چشم واقعيت
       
    • اثر انگشت (فرناز جمشيدي مقدم)
    • اسير، انتظار... (محمد احمدي)
    • اصغر بيچاره (اردشير شليله)
    • افغانستان، حقيقت گمشده (ياسمين ملك نصر)
    • بچه هاي بلوچ (انسيه شاه حسيني)
    • پرنيان (ارد عطاپور)
    • پنجره هاي گمشده (مسعود بخشي، مجيد حميديان)
    • جان مرجان (سيدماني ميرصادقي)
    • حميد و فاطمه (رسول ملاقلي پور)
    • دختران آفتاب (مهدي نادري)
    • ديار فراموش شده (سوسن شمس)
    • ديوار زندگي (جواد فردآبادي)
    • روز، نامه (محمدعلي صفورا)
    • عبور از نمي دانم (خسرو سينائي)
    • كاروان (محسن اميريوسفي)
    • كاغذهاي بي جواب (سيدابراهيم اصغرزاده)
    • كشتي نوح (سودابه بابا گب)
    • گورستان ارامنه (واروژ كريم مسيحي)
    • ورجم (محمد مقدم)
    • هنر كشتن (سيف الله صمديان)
    • گاگومان (محمد رسول اف)
       
    • جشنواره جشنواره ها
       
    • بيست و پنج بچه و يك پدر (هوانگ هونگ، چين، امريكا)
    • پيشگويي هاي مرد شاهپركي (مارك پلنگتن، امريكا، 2001)
    • تكراري (بيجو ويسوانات، هند، 2001)
    • در انتظار خوشبختي (عبدالرحمان سيساكو، فرانسه، موريتاني، 2002)
    • دوشنبه صبح (اوتاريو سلياني، فرانسه، ايتاليا، 2002)
    • زندگي در انتهاي رنگين كمان (وين كونر ـ جانس، استراليا، 2002)
    • سنگال كوچك (رشيد بوشارب، آلمان، فرانسه، الجزاير، 2001)
    • سيزدهمين سلحشور (مايكل كراتين، امريكا، جان مك تيرنان، 1999)
    • شهر اشباح (فرهاد مهرانفر، ايران، 1381)
    • مرد خانواده (برك راتنر، آمريكا، 2000)
    • مشكلات خانوادگي (هارولد بك، آمريكا، 2001)
    • نه يك نفر كمتر (ژانگ ييمو، چين، 1999)
       
    • نمايشهاي ويژه
       
    • ابرها: نامه هايي براي پسرم (ماريون هانسل، 2000)
    • ارتفاع نشين: آخر بازي (داگلاس آرنيوكوسكي،2000)
    • بچه هاي خدا: بچه هاي فراموش شده، قسمت دوم (هيروشي شيوميا، 2002)
    • بدون دخترم (كاري تروو، آلكسيس كوروش، 2000)
    • پرندگان مهاجر (ژاك پرن، 2001)
    • تفنگدار (پيتر هايمر، 2002)
    • جاسوس تصادفي (تدي چان، 2001)
    • چشمها (ويپول آمروتال شاه، 2002)
    • شكار جن (مهري اميد، 2002)
    • شهرك پليس (جيمز منگوله، 1997)
    • فرشته چهارم (جان اروين، 2001)
    • دروازه تنگ است (كرستي اويبو، 2002)
    • رابينسون كروزو (راد هاردي،1996)
    • رنجرهاي تگزاس (استيو مانير، 2001)
    • قصه ها (مهدي جعفري، 1381)
    • كورتوي مالتي/ دربار محافل مخفي (پاسكال مورلي،2002)
    • ليلي و مجنون (شامل نجف زاده، 1996)
    • موساي جنگاور (كيم سونگ ـ سو، 2000)
    • يازدهم سپتامبر سال 2001 (كن لوچ، 2002)
    • يك فرشته (ميكل كورتوا، 2000)
    • بروكسل ـ صوفيه ـ بروكسل (ويكتوريا مارنيوف، 2002)
    • پيشگوي هوا (النا پاشينسه وا، 2002)
    • حلقه عروسي (صفربك سولي سيف، 2002)
    • 5 نفر به نشاني پنج شهر كابل (آيلين هوفر، 2002)
    • افغانستان حقيقت گمشده (ياسمين ملك نصر)
    • پا برهنه تا هرات (مجيد مجيدي)
    • خدا، ساختن، تخريب (سميرا مخملباف، 2002)
    • رها شده (تقي اميراني، 2002)
    • بچه هاي افغان (مهرداد فريد، 1381)
    • چراغهاي رابطه (عبدالملك شفيعي، سيدموسي زكي زاده، 1380)
    • يك اتفاق شيرين (پژمان تيموري، 1381)
       
    • چارلي چاپلين ماندگارترين چهره در سينماي كمدي
       
    • جويندگان طلا (1925)
    • روشنايي هاي شهر (1931)
    • ديكتاتور بزرگ (1940)
       
    • ياسوجيرو اوزو: صد سالگي
       

    • داستان توكيو (1953)

    • صبح بخير (1959)

    • بعد از ظهري پائيزي (1962)
       

    • آكي كوريسماكي: مردي با گذشته
       

    • من يك قاتل حرفه اي استخدام كردم (1990)

    • زندگي كولي وار (1992)

    • مرد بدون گذشته (2002)
       

    • بزرگداشت داريوش مهرجويي
       

    • گاو (1348)

    • هامون (1369)
       

    • ريشاردندو: معمار خاطره ها
       

    • سوئيسي ها در جنگ داخلي اسپانيا (1973)

    • اعدام ارنست س. خائن (1976)

    • آرتور رمبو، يك زندگي نامه (1991)

    • چه گه وا را، خاطرات بوليوي (1996)

    • پرونده ي گرونينگر (1997)

    • ژنه در شتيلا (1999)
       

    • ژاك پرن: بازيگر، تهيه كننده، كارگردان
       

    • صحراي تاتارها (1976/ فرانسه، ايتاليا، ايران)

    • جهان خرد: ساكنان علفزار (1996/ فرانسه)

    • پرندگان مهاجر(2001/ فرانسه، آلمان، اسپانيا)
       

    • همراه باد با منوچهر طياب
       

    • فيلمهاي كوتاه: اصفهان، شهرنور و زندگي (1354)
    • ايران سرزمين اديان (1350)
    • خط (1349)
    • ريتم (1343)
    • كاخ چهلستون (1348)
    • مسجد جامع اصفهان (1352)
    • مسجد شيخ لطف الله (1351)
    • معماري اسلامي ايران «دوره ايلخاني» (1353)
    • معماري اسلامي ايران‌ «دوره تيموري» (1353)
    • معماري اسلامي ايران «دوره سلجوقي» (1353)
    • معماري اسلامي ايران «دوره صفويه» (1353)
    • وانگه روان جهان گله كرد (1373)
    • فيلم بلند: همراه باد دردل تنهايي كوير (1378)
       
    • بزرگداشت مهرداد فخيمي
       
    • نان و كوچه (عباس كيارستمي، 1349)
    • مسافران (بهرام بيضائي، 1371)
    • كميته مجازات (علي حاتمي، 1378)
       
    • بزرگداشت حميده خيرآبادي
       
    • اجاره نشين ها (داريوش مهرجويي، 1366)
    • توكيو بدون توقف (سعيد عالم زاده، 1381)
       
    • بزرگداشت سعيد پورصميمي
       
    • پرده آخر (واروژ كريم مسيحي، 1370)
    • اينجا چراغي روشن است (سيدرضا ميركريمي، 1381)
       
    • ده فيلمساز بزرگ قرن
       
    • اورسن ولز: همشهري كين (1941)
    • رويارويي هاي خلق همشهري كين (1996)
    • آلفرد هيچكاك: پرندگان (1963)
    • ژان لوك گدار: در ستايش عشق (2001)
    • ژان رنوار: قاعده بازي (1939)
    • استنلي كوبريك: قتل (1956)
    • آكيرا كوروساوا: هفت سامورايي (1954)
    • كوروساوا (آدام لو/2001)
    • فدريكو فليني: جاده (1954)
    • جان فورد: جويندگان (1956)
    • سرگئي آيزنشتاين: رزمناو پوتمكين (1925)
    • فرانسيس فورد كوپولا: پدر خوانده (1972)
    • ياسوچيرو اوزو: صبح بخير (1959)
       
    • زنگ سينما: فيلمهاي كودكان و نوجوانان
       
    • آن دختر را بگير (دانمارك، سوئد، نروژ، 2001)
    • باران شادي (ايران، 1381)
    • بكاسين و گنج وايكينگها (فرانسه، 2001)
    • پوسه كوچولو (فرانسه، 2001)
    • پهلوان (امريكا، 1998)
    • جويندگان (برزيل، 2001)
    • خودم پيدا كردم (ايران، 1381)
    • دختر بچه بزرگ (دانمارك، 2001)
    • دخيل (ايران، 1381)
    • درسي براي فردا (ايران، 1381)
    • روز كارنامه (ايران، 1381)
    • سفر به شرق (ايران، 1380)
    • شاهزاده خانم مونوكه (ژاپن، 1997)
    • شهر اشباح (ژاپن، 2001)
    • علي ودني (ايران، 1380)
    • قلبم را بپذير (نروژ، 2002)
    • كودك و سرباز (ايران، 1378)
    • گروه جوانان اوسن (دانمارك، 2001)
    • نورا (ايران، 1381)

     

     

     

     


     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


     

     

     

     

     


     


     


     

     

     


        خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
      كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
    Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
    توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com